Ali imate kakšno težavo?

Prijavite se na kinaction vadbo!

INDIVIDUALNA VADBA

Prednost takšnega treninga/vadbe je, da se kineziolog ves čas vadbe posveti samo vam. Program sestavimo na podlagi začetnega testiranja, ki ga dobite brezplačno. Plan se nato prilagodi vsakemu posamezniku (upoštevajoč želje, omejitve, morebitne poškodbe) in je popolnoma individualiziran. Termin vadbe se prilagodi popolnoma vašim željam.

Kinaction vadba po poškodbi

Po poškodbi, po/pred operacijo ali pri različnih kroničnih bolečinah, je zelo pomembna kvalitetna vodena obravnava rehabilitacije. Na tak način zmanjšamo tveganje za nastanek ponavljajočih se poškodb, odpravimo bolečine in vas pripravimo za vsakodnevno gibanje oz. šport. Kinaction vadba po poškodbah je primerna za vse generacije in tipe ljudi (od športnikov do starejših oseb). Športnikom pomagamo za hiter in kvaliteten povratek v svoj šport. Pri ostalih pa poskrbimo, da izboljšamo kritične dele in zmanjšamo tveganje za ponovno poškodbo. Vadba poteka po individualno prilagojenem programu za vašo težavo, pod strokovnim vodstvom kineziologa.

Kinaction rekreacija

Telesna aktivnost nam pomaga izboljšati in vzdrževati splošno zdravje, hkrati pa preprečuje razvoj določenih bolezni. Z vadbo izboljšamo gibalne vzorce in gibljivost, kar pomaga pri vsakodnevnih opravilih, poleg tega pa lahko služi kot dober »ventilator« za vsakodnevni stres, pomaga pri depresiji in izboljša počutje. Individualna vadba – Kinaction rekreacija je primerna za vsakega posameznika ne glede na želje in cilje.

Kinaction kondicijska priprava športnikov

S skrbno načrtovanim in individualno prilagojenim treningom vam pomagamo pri izboljšanju gibalnih sposobnosti (moč, hitrost, gibljivost, …), ki so pomembni pri vašem športu, poleg tega pa naša kondicijska priprava temelji tudi na korekcijskih vajah (za preventivo), ki zmanjšujejo tveganje za nastanek poškodb. Individualna vadba – Kinaction kondicijska priprava ni primerna samo za športnike, ampak tudi za rekreativce, saj je popolnoma individualno prilagojena.

Prijavite se!

KINEZIOLOŠKA VADBA

Kineziološka vadba je primerna za vse, ki imate kronične, nespecifične ali specifične bolečine v hrbtenici (ledveni del, prsni del hrbtenice ali vratu). Imate težave z bolečinami v ramenih, kolkih, kolenih in vam je svetovana nadaljnja vadba pod strokovnim vodstvom. In bi vam bolj kot individualna vadba odgovarjala vadba  manjših skupinah (do 6 vadečih). Vadba vam še vedno omogoča popolnoma individualni pristop in plan vadbe.
Z redno strukturirano vadbo omilimo prisotne bolečine in pripravimo posameznika, da vsakodnevne aktivnosti opravlja brez bolečin. Vadba je sestavljena iz vadbe za moč, propriocepcije (ravnotežje), gibljivosti ter vzdržljivosti. Posameznika naučimo pravilnih gibalnih vzorcev, ki jih kasneje implicirajo v vsakodnevna opravila. S kineziološkimi meritvami pa poiščemo vzrok za bolečine (nesorazmerja, zategnjenosti/skrajšanosti mišic) in jih poskusimo odpraviti.

Prijavite se!

KINACTION VADBA

Naša Kinaction vadba (individualno prilagojena skupinska vadba) se razlikuje od ostalih ponudnikov skupinskih vadb po tem, da ima vsak posameznik svoj program vadbe, ki je sestavljen na podlagi testiranja osnovnih gibalnih vzorcev (počep, izpadni korak, potisk in priteg, izteg kolka – mrtvi dvigi, enonožne vaje, nošenja bremen…). Primerna je za vse, ki se med treningom radi tudi »podružijo« z ostalimi vadečimi. S Kinaction vadbo lahko dosežete izgubo odvečnih kilogramov, povečanje mišične mase, povečanje moči ali pa preprosto izboljšati lastno zdravje, način gibanja in stremeti k boljšemu in kvalitetnejšemu načinu življenja. Poleg tega je naš cilj in poslanstvo, da vadeče naučimo pravilno strukturo vadbe, pravilnega gibanja, da bo vaše gibanje v vsakdanjem življenju bolj učinkovito in posledično manj stresno za vaš skeletno-mišični sistem.

Pred začetkom naredimo test osnovnih gibalnih vzorcev, učinkovitosti gibanja in gibalnih sposobnosti. Prav tako, pa vsak vadeči dobi kratek vprašalnik, kjer opiše svoje težave (če jih ima), želje in morebitne omejitve. Na podlagi dobljenih rezultatov in informacij sestavimo najbolj optimalen program za posameznika.

Prijavite se!

PLAN VADBE PO POŠKODBI

Individualiziran program vadbe; vadba na domu
Po opravljenem prvem posvetu (posvet je brezplačen) v živo ali preko video klica. Se glede na vaše težave, želje in cilje pripravi individualno prilagojen plan.

Plan vsebuje:

  • potek izvajanja po fazah (od začetka do normalne aktivnosti)
  • nasveti za regeneracijo po treningu, vmesne “naloge” glede na resnost in tip poškodbe
  • vadbene enote (z imenom vaj, število serij, ponovitvami, opombami in s povezavo do legende vaj)
  • legendo vaj z opisom izvedbe posamezne vaje in video posnetkom izvedbe vaje (iz več zornih kotov)
  • ves čas izvajanja ostanemo v stiku po telefonu (oz. če je želje občasno opravimo kakšno individualno uro), saj s tem zagotovimo, da bo izvedba in napredek potekala tako kot je bilo mišljeno.

* cena plana je odvisna od kompleksnosti poškodbe, dolžini plana, ter dolžini rehabilitacije.

Prijavite se!