Trening na prostem je odlična izbira aktivnosti za sončne dni. Ko greste z otrokom, partnerjem ali pa peljete psa na sprehod, se ustavite na otokih športa in naredite kratek trening. Združite prijetno s koristnim. Prav tako pa se sočasno nastavite soncu, ki ima pomembno vlogo za vaše zdravje. Naše telo na soncu ustvarja vitamin D, ki pomaga telesu absorbirati kalcij, ki je nujen za zdrave kosti. Vitamin D najdemo tudi v prehrani, npr. v lososu, mlečnih izdelkih, poleg tega pa ob sončnem stiku s kožo pride do reakcije, ki proizvaja vitamin D iz holesterola. Nekatere raziskave prav tako povezujejo pomanjkanje vitamina D s kardiovaskularnimi boleznimi in različnimi tipi raka.

Sonce naj bi tudi pomagalo ljudem, ki so depresivni in pod stresom. Več o povezavi med stresom in negativnimi posledicami na telo, pa si lahko preberete v blogu »Bolečine v križu«.

Trening na prostem, ki sem ga pripravil za vas, je zelo enostaven in zanj potrebujete le malo dobre volje, okoli 20 min časa in zunanji fitnes, ki ga lahko najdete že skoraj za vsakim vogalom.

Vaje izvajamo po sklopih, najprej naredimo 3 – 5 krogov sklopa 1, nato 3-5 krogov sklopa 2, itd.

Sklop 1: zgibi 8-10 pon. (v videu najprej klasična izvedba, nato še lažja) + dipsi 8-10 pon. (prav tako obe verziji) + dvig bokov 10-15 pon. (2 možni izvedbi).

Sklop 2: veslanje 10-15 pon. + sklece 8-10 pon. (2 možni izvedbi) + počep na eni nogi 5-10 pon. na vsako nogo.

Sklop 3: lastovke 5-10 pon. na vsako nogo + “ročkanje” 2 dolžini + dvig nog 10 pon. (2 možni izvedbi).

Prijetno treniranje.

Vabljeni na Kinaction vadbo po individualno prilagojeno »gibalno zdravilo«, kjer se boste pod nadzorom kineziologa/trenerja učinkovito borili proti bolečinam in kroničnim poškodbam ali pa poskrbeli, da do njih sploh ne bo prišlo.
Več o ponudbi pa najdete pod zaznamkom PONUDBA.

Luka Rajh, mag. kin.
______________________________________________

Če imate kronične, nespecifične ali specifične bolečine v hrbtenici (ledveni del, prsni del hrbtenice ali vratu), se srečujete z bolečinami v ramenih, kolkih, kolenih in vam je svetovana nadaljnja vadba pod strokovnim vodstvom, ali pa trpite za kronično boleznijo in bi radi pričeli z gibanjem, prijavite na BREZPLAČNI POSVET in skupaj bomo odkrili kaj je vzrok za vaše težave.

Prijavite se na brezplačni posvet!